arrow

Τετάρτη 29 Μαΐου- Πέμπτη 30 Μαΐου Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Συμπληρώστε την ακόλουθη φόρμα επικοινωνίας. Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για την επιβεβαίωση της συμμετοχής σας καθώς ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος.

Περιγραφή:
Το σεμινάριο “AgroFood GHG Specialist” παρέχει εξειδικευμένη εκπαίδευση σε εργαζόμενους του κλάδου τροφίμων και του αγροτικού τομέα. Οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες για τον υπολογισμό των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στους ανωτέρω τομείς. Μέσω πρακτικών παραδειγμάτων, case studies και workshops, θα εκπαιδευτούν σε μεθόδους μέτρησης των εκπομπών σε όλα τα στάδια παραγωγής τροφίμων. Το σεμινάριο διοργανώνεται από την PRIORITY και την SmartAgroHub, υπό την αιγίδα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, δημιουργώντας ένα ισχυρό συνδυασμό επιστημονικής εμπειρίας και επαγγελματικής δράσης για την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης στη βιομηχανία τροφίμων και τον αγροτικό τομέα. Θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης.

 

Περιεχόμενα:

  • Εισαγωγή στις έννοιες της Βιωσιμότητας
  • Κλιματική αλλαγή και σχετικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις
  • Στοχοθεσία ESG και περιβαλλοντική συμμόρφωση
  • Συμβουλευτικές υπηρεσίες αειφόρου ανάπτυξης και case studies
  • Προκλήσεις και εμπόδια στην πρακτική εφαρμογή της αειφορίας
  • Farm to Fork ανάλυση πάνω σε LCA παράδειγμα
  • Πρακτική εξάσκηση υπολογισμού Greenhouse Gases
  • Business case: Διαδραστική εξάσκηση ανά ομάδες

 

Εισηγητές:

Έλενα Κούκουνα – Agri-business Sustainability Consultant & Life Cycle Analyst, SmartAgroHub
Γιώργος Ορφανός – Γεωπόνος & Assistant Manager Net Zero Strategy & ESG Reporting, PRIORITY

 

Βιογραφικό εισηγητών:

 

Ο Γιώργος Ορφανός είναι Γεωπόνος – Assistant Manager, Net Zero Strategy & ESG Reporting της PRIORITY με σπουδές στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το University of Copenhagen. Ο Γιώργος έχει 5ετή εμπειρία στον τομέα της βιωσιμότητας και έχει εργαστεί σαν σύμβουλος στην Αγγλία και στην Ελλάδα. Έχοντας δουλέψει σε αρκετά έργα βιωσιμότητας για διεθνείς εταιρείες τροφίμων και τραπεζικών οργανισμών που είναι ενεργοί στον αγροτικό τομέα, ο Γιώργος εξειδικεύεται μεταξύ άλλων σε υπηρεσίες Life Cycle Analysis, Product Footprinting και Value Chain footprinting στον τομέα τροφίμων και του αγροτικού τομέα, με επιτυχία σε διεθνείς εταιρείες.

 

Η Έλενα Κούκουνα (M.Sc.), είναι σύμβουλος βιωσιμότητας με προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στην Βιομηχανική Μηχανική και στην Βιομηχανική Οικολογία, σε Ελλάδα και Ολλανδία. Διαθέτει 9ετή εργασιακή εμπειρία και εξειδίκευση στον τομέα της αγροδιατροφής, έχοντας εργαστεί για διεθνείς εταιρίες τροφίμων και οργανισμούς, αλλά και σε έργα για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ολλανδικό Υπουργείο Περιβάλλοντος. Η Έλενα έχει ειδικότητα στην ανάλυση κύκλου ζωής (LCA), έχει συμμετάσχει σε διεπιστημονικά και διεθνή έργα ενώ έχει υπάρξει εισηγήτρια πολλαπλών διεπιχειρησιακών και onboarding σεμιναρίων.

 

Παραδοτέο υλικό:

  • Γνώση και ικανότητες από 2 μέρες εκπαίδευσης
  • Networking potential with industry experts
  • Εκπαιδευτικό υλικό από τις παρουσιάσεις
  • Excel πρακτικής εξάσκησης
  • Links που έχουν χρησιμοποιηθεί στα slides
  • Γλωσσάρι Αγγλικά-Ελληνικά όρων βιωσιμότητας

 

Διάρκεια: 12 ώρες

 

In-Person seminar tickets:
– Early Bird In-Person AgroFood GHG Specialist σεμινάριο (until 10/5): 300€

– In-Person AgroFood GHG Specialist σεμινάριο: 400 €