Η αυξανόμενη χρήση ΙΤ και ΟΤ συστημάτων βελτιώνει την αποτελεσματικότητα της λειτουργίας των οργανισμών και επιχειρήσεων καθώς και την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρουν. Ταυτόχρονα όμως, διευρύνεται ο χώρος στον οποίο μπορούν να δράσουν κακόβουλοι χρήστες και να υλοποιήσουν ενέργειες που μπορεί να επιφέρουν προβλήματα στη λειτουργία οργανισμών και επιχειρήσεων αλλά και να βλάψουν φυσικά πρόσωπα. Το σεμινάριο Κυβερνοεπιθέσεις και Μηχανισμοί Προστασίας αναλύει τους νέους κινδύνους που κάνουν την εμφάνισή τους στον τομέα της πληροφορικής και παρουσιάζει τις βέλτιστες πρακτικές και εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα στελέχη που ασχολούνται με την διασφάλιση της ορθής λειτουργίας των ΙΤ και ΟΤ συστημάτων, για την αποτελεσματική αντιμετώπισή τους.
Κυβερνοεπιθέσεις και Μηχανισμοί Προστασίας
Παραδοτέο υλικό: Παρουσίαση, Ερωτήσεις κατανόησης και απαντήσεις, εκφωνήσεις ασκήσεων
Διάρκεια: 16 ώρες
Τρόπος Υλοποίησης: Δια ζώσης, Εξ αποστάσεως
Στόχος σεμιναρίου:
Η ενημέρωση των διαχειριστών ΙΤ και ΟΤ συστημάτων για τους κινδύνους που είναι δυνατόν να επηρεάσουν τη λειτουργίας τους και η παρουσίαση της προσέγγισης που θα πρέπει να ακολουθούν προκειμένου να ελαχιστοποιήσουν την πιθανότητα εμφάνισής τους.
Εκπαιδευτικό αποτέλεσμα:
Η ικανότητα αξιολόγησης των διαθέσιμων μέτρων και των μηχανισμών αντιμετώπισης των κινδύνων καθώς και η ανάπτυξη της βέλτιστης αρχιτεκτονικής για τη μέγιστη αξιοποίησή τους.
Σε ποιους απευθύνεται:
εργαζομένους τμημάτων ΙΤ, Υπεύθυνους Ασφάλειας Πληροφοριών καθώς και στελέχη με γνώσεις πληροφορικής που θέλουν να εμβαθύνουν στις μεθόδους και πρακτικές που ακολουθούν κακόβουλοι προκειμένου να παραβιάζουν τα πληροφοριακά συστήματα και τα μέτρα Ασφάλειας Πληροφοριών που εφαρμόζουν εταιρείες και οργανισμοί.
Περιεχόμενα:
1. Cybersecutity theats and risks 2. Μηχανισμοί προστασίας