μελέτη υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων HACCP με την PRIORITY

Η PRIORITY είναι η πλέον έμπειρη εταιρεία συμβούλων ασφάλειας τροφίμων στην Ελλάδα έχοντας αναπτύξει μελέτη HACCP σε περισσότερες από 500 επιχειρήσεις. Η μεγάλη εμπειρία μας εγγυάται για εσάς:

  • κάλυψη νομικής απαίτησης: εξασφαλίζουμε τη συμμόρφωσή σας με τις απαιτήσεις των αρχών (ΕΦΕΤ, Υγειονομικό, Κτηνιατρική Υπηρεσία) με τον πλέον πρακτικό τρόπο
  • ταχύτητα: ολοκληρώνουμε τη μελέτη HACCP στο μισό χρόνο σε σχέση με τον ανταγωνισμό, χάρη στην τεχνογνωσία μας
  • απλότητα: οι λύσεις που σας προτείνουμε είναι ρεαλιστικές, ταιριάζουν στον κλάδο σας και στο μέγεθός σας
  • αξιοπιστία: το ποσοστό επιτυχίας μας είναι 100% σε όλες τις αιτήσεις αδειοδότησης και τις επιθεωρήσεις από τις δημόσιες αρχές
  • οικονομία: φροντίζουμε οι υπηρεσίες μας να κοστίζουν κάτω από το μέσον όρο της αγοράς.

 

Ενδεικτικοί πελάτες:

Abella Hellas • Intercatering • ISS Facility Services • Olympic Catering • Pot & Pan • Απόλαυση της Γεύσης • Γεύσεις Therapy Catering • Δειπνοσοφιστήριον • Κτήμα Πεντελικόν • Αντώνης Βενέτης • Αρτοβιομηχανία Δερβίση • Coca Cola Company • DE Master Blenders (Bravo) • Elviart • Everest • Kafea (illy) • Olympic Foods • Pepsico-Hβη • Special Food, Καραμούζη-Μπίτσιος • Tsakiris Chips (Coca Cola 3E) • Velofruit • ΑΒΕΚ Βεκράκος (Hausbrandt) • Αϋφαντής ΑΒΕΕ • Γαλακτοκομική Λέσβου • Δωδώνη • Ε. Θυμέλης ΑΒΕΕ • ΕΛΗ ΑΕ • Ζυμαρικά Ήλιος • Κοτόπουλα Άρτας • Κοτόπουλα Λειβαδίτη • Κοτόπουλα Λειβαδίτη • Κοτόπουλα Νιτσιάκος • Λιοστρόφι • Μέλι Δελφοί • ΜΕΛΚΟ • Μπαχαρικά Ήλιος • Μπαχαρικά Καγιά • Τσατσαρωνάκης ΑΒΕΕ • Χίων ΑΕΒΕ • Χυμοί Χίου • Coppa Cheese • Hellenic Food Trade • Makro Cash & Carry • Mega Frost • My Sushi • ΑΒ Βασιλόπουλος • Αγροψυκτική Βοιωτίας • Αίολος - Pan Frost • Αφοί Γαβρήλου • Αφοί Παππά • ΔΑΜΑ • Ερμής • Ερμής Πατρών • Έφοτρο Τροφοδοτική • Ζωεμπορική Φιλιππιάδας • Καλλιμάνης Εμπορική • Ψυγεία Αττικής • Ψυγεία Βέρμιο • Ψυγεία Ευρώπης • Ψυγεία Ταΰγετος • 1055 Cafe Restaurant Regency Casino Mont Parnes • Alfredo's Grand Dining Hyatt Regency • Balux • Chic Restaurant • Diogenis Palace • Eva’s Garden • GB Corner •Kozi's meat 'n eat • Le Chalet • Matsuhisa • Souk • Vardis Restaurant-Pentelikon • Αγνάντι • Γευστικόν • Ζέφυρος-Άνεμος • Η Πούντα • Τουριστικό Περίπτερο Σουνίου, Αφοί Τερλάκη

Ξενοδοχεία

Astir Palace • Athenaeum Intercontinental • Blue Palace, Resort & Spa • Chandris Hotels & Resorts • Doryssa Seaside Resort • Elounda Beach • Elounda Residence • Elysium Resort & Spa • Grande Bretagne • Grecotel • Hilton Athens Hotel • Hotel Du Lac • Hyatt Regency Thessaloniki • Ixian Grand • Lena Mary Club Hotel • Metropolitan Hotel • Michelangelo Resort & Spa • New Hotel • NJV Athens Plaza • Robinson Club • Rodos Palladium • Semiramis • The Margi Hotel • Titania Hotel

Θέλετε να συζητήσουμε τις δικές σας ανάγκες και τις λύσεις που μπορούμε να παράσχουμε σε εσάς;

Θέλετε να συζητήσουμε τις δικές σας ανάγκες

Eπικοινωνήστε με τη Sales Manager της PRIORITY κ. Νάνσι Παλαιολόγου,

npalaiologou@priority.com.gr
T. 210 2509900, 6942471027, 6955494100 F. 210 2580069

προκειμένου να μάθετε περισσότερα για τις υπηρεσίες μας και να κανονίσουμε μία συνάντηση από κοντά.

Priority - business intelligence

μελέτη υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων HACCP με την PRIORITY

Η PRIORITY είναι η πλέον έμπειρη εταιρεία συμβούλων ασφάλειας τροφίμων στην Ελλάδα έχοντας αναπτύξει μελέτη HACCP σε περισσότερες από 500 επιχειρήσεις. Η μεγάλη εμπειρία μας εγγυάται για εσάς:

  • κάλυψη νομικής απαίτησης: εξασφαλίζουμε τη συμμόρφωσή σας με τις απαιτήσεις των αρχών (ΕΦΕΤ, Υγειονομικό, Κτηνιατρική Υπηρεσία) με τον πλέον πρακτικό τρόπο
  • ταχύτητα: ολοκληρώνουμε τη μελέτη HACCP στο μισό χρόνο σε σχέση με τον ανταγωνισμό, χάρη στην τεχνογνωσία μας
  • απλότητα: οι λύσεις που σας προτείνουμε είναι ρεαλιστικές, ταιριάζουν στον κλάδο σας και στο μέγεθός σας
  • αξιοπιστία: το ποσοστό επιτυχίας μας είναι 100% σε όλες τις αιτήσεις αδειοδότησης και τις επιθεωρήσεις από τις δημόσιες αρχές
  • οικονομία: φροντίζουμε οι υπηρεσίες μας να κοστίζουν κάτω από το μέσον όρο της αγοράς.

 

Ενδεικτικοί πελάτες:

Abella Hellas • Intercatering • ISS Facility Services • Olympic Catering • Pot & Pan • Απόλαυση της Γεύσης • Γεύσεις Therapy Catering • Δειπνοσοφιστήριον • Κτήμα Πεντελικόν • Αντώνης Βενέτης • Αρτοβιομηχανία Δερβίση • Coca Cola Company • DE Master Blenders (Bravo) • Elviart • Everest • Kafea (illy) • Olympic Foods • Pepsico-Hβη • Special Food, Καραμούζη-Μπίτσιος • Tsakiris Chips (Coca Cola 3E) • Velofruit • ΑΒΕΚ Βεκράκος (Hausbrandt) • Αϋφαντής ΑΒΕΕ • Γαλακτοκομική Λέσβου • Δωδώνη • Ε. Θυμέλης ΑΒΕΕ • ΕΛΗ ΑΕ • Ζυμαρικά Ήλιος • Κοτόπουλα Άρτας • Κοτόπουλα Λειβαδίτη • Κοτόπουλα Λειβαδίτη • Κοτόπουλα Νιτσιάκος • Λιοστρόφι • Μέλι Δελφοί • ΜΕΛΚΟ • Μπαχαρικά Ήλιος • Μπαχαρικά Καγιά • Τσατσαρωνάκης ΑΒΕΕ • Χίων ΑΕΒΕ • Χυμοί Χίου • Coppa Cheese • Hellenic Food Trade • Makro Cash & Carry • Mega Frost • My Sushi • ΑΒ Βασιλόπουλος • Αγροψυκτική Βοιωτίας • Αίολος - Pan Frost • Αφοί Γαβρήλου • Αφοί Παππά • ΔΑΜΑ • Ερμής • Ερμής Πατρών • Έφοτρο Τροφοδοτική • Ζωεμπορική Φιλιππιάδας • Καλλιμάνης Εμπορική • Ψυγεία Αττικής • Ψυγεία Βέρμιο • Ψυγεία Ευρώπης • Ψυγεία Ταΰγετος • 1055 Cafe Restaurant Regency Casino Mont Parnes • Alfredo's Grand Dining Hyatt Regency • Balux • Chic Restaurant • Diogenis Palace • Eva’s Garden • GB Corner •Kozi's meat 'n eat • Le Chalet • Matsuhisa • Souk • Vardis Restaurant-Pentelikon • Αγνάντι • Γευστικόν • Ζέφυρος-Άνεμος • Η Πούντα • Τουριστικό Περίπτερο Σουνίου, Αφοί Τερλάκη

Ξενοδοχεία

Astir Palace • Athenaeum Intercontinental • Blue Palace, Resort & Spa • Chandris Hotels & Resorts • Doryssa Seaside Resort • Elounda Beach • Elounda Residence • Elysium Resort & Spa • Grande Bretagne • Grecotel • Hilton Athens Hotel • Hotel Du Lac • Hyatt Regency Thessaloniki • Ixian Grand • Lena Mary Club Hotel • Metropolitan Hotel • Michelangelo Resort & Spa • New Hotel • NJV Athens Plaza • Robinson Club • Rodos Palladium • Semiramis • The Margi Hotel • Titania Hotel


τι μας διαφοροποιεί

Δουλεύουμε σε Μελέτες – Συστήματα HACCP και την ασφάλεια τροφίμων από το 1995 με εκατοντάδες επιχειρήσεις από όλους τους κλάδους τροφίμων: εμπορικές επιχειρήσεις, ζαχαροπλαστεία, αρτοποιεία, μικρά εργαστήρια, κυλικεία, εστιατόρια, κουζίνες μικρών ξενοδοχείων, catering, μικρές βιοτεχνίες μέχρι μεγάλες ελληνικές και πολυεθνικές βιομηχανίες, αλυσίδες σούπερ-μάρκετ και μεγάλα ξενοδοχεία.

Γνωρίζουμε πολύ καλά τις απαιτήσεις των υπηρεσιών σχετικά με την αδειοδότηση των επιχειρήσεων τροφίμων, έχουμε παραστεί σε πλήθος επιθεωρήσεων των δημόσιων αρχών (ΕΦΕΤ, Υγειονομικό, Κτηνιατρική Υπηρεσία) και έχουμε υποστηρίξει εκατοντάδες επιχειρήσεις τροφίμων στη συμμόρφωσή τους με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας, όχι μόνον για το HACCP και την ασφάλεια τροφίμων αλλά και για την επισήμανση της συσκευασίας, για την ιχνηλασιμότητα των προϊόντων, για τους απαιτούμενους εργαστηριακούς ελέγχους, κ.α.

Το συγκριτικό πλεονέκτημά μας είναι ότι εξασφαλίζουμε για εσάς τη συμμόρφωση με τα ανωτέρω με τις μικρότερες δυνατές παρεμβάσεις στις υποδομές σας με έξυπνες λύσεις που δεν κοστίζουν, ενώ δίνουμε έμφαση στην υιοθέτηση σωστών πρακτικών από το προσωπικό σας με σεμινάρια ευαισθητοποίησής του. Για αυτό πετυχαίνουμε για τους πελάτες μας την έγκρισή τους από τις αρμόδιες αρχές με την πρώτη φορά και στο μικρότερο δυνατό χρόνο.

Το σημαντικότερο είναι ότι οι πρακτικές συμβουλές μας από τους έμπειρους συμβούλους μας θα σας κάνουν να κοιμάστε ήσυχοι σχετικά με την ασφάλεια των προϊόντων σας και των πελατών σας.

πρόσθετες υπηρεσίες

Εάν θέλετε να κάνετε ένα βήμα παραπάνω στο HACCP και τις πιστοποιήσεις ασφάλειας τροφίμων, η PRIORITY είναι ο κατάλληλος σύμβουλός σας.

Γνωρίζουμε τις απαιτήσεις των βιομηχανιών τροφίμων και των μεγάλων αλυσίδων σούπερ-μάρκετ για τους προμηθευτές τους, καθώς διενεργούμε επιθεωρήσεις για λογαριασμό τους και είμαστε σε θέση να σας συμβουλεύσουμε για τις απαραίτητες ενέργειές σας προκειμένου να γίνετε προμηθευτής τους. Γνωρίζουμε ακόμα τις απαιτήσεις των διεθνών αλυσίδων λιανικής του εξωτερικού και τις διάφορες πιστοποιήσεις που συνήθως ζητούν ανάλογα με τη χώρα προορισμού, ώστε να μπορούν τα προϊόντα σας να εξαχθούν σε διάφορες χώρες.

Ως εκ τούτου εμείς μπορούμε να σας υποστηρίξουμε στα επόμενα βήματά σας για την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων (ΣΔΑΤ):

  • να σας συμβουλεύσουμε ποια πιστοποίηση είναι η πλέον κατάλληλη για εσάς, ανάλογα με τα σχέδιά σας, π.χ. ISO 22000, BRC, IFS, FSSC 22000
  • να αναλάβουμε όλη την πορεία σας προς την πιστοποίηση
  • να σας υποδείξουμε τις ελάχιστες απαιτούμενες βελτιώσεις στις υποδομές σας, ανάλογα με το πρότυπο πιστοποίησης
  • να σας προτείνουμε τις ελάχιστες απαιτούμενες εργαστηριακές αναλύσεις και να ερμηνεύσουμε τα αποτελέσματά τους
  • να αναπτύξουμε τις απαιτούμενες από το κάθε πρότυπο γραπτές διαδικασίες και να εκπαιδεύσουμε το προσωπικό σας σε αυτές
  • να σας υποστηρίξουμε στην απόκτηση του διαπιστευμένου πιστοποιητικού από όποιον Φορέα Πιστοποίησης επιθυμείτε

τι είναι HACCP

Το HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points, Ανάλυση Κινδύνων και Κρίσιμα Σημεία Ελέγχου) είναι απαίτηση της ευρωπαϊκής και ελληνικής νομοθεσίας για όλες τις επιχειρήσεις τροφίμων, από μικρές επιχειρήσεις που απλά εμπορεύονται ή χειρίζονται τρόφιμα μέχρι μεγάλες βιομηχανίες και χώρους μαζικής εστίασης. Πρόκειται για μία επιστημονική μελέτη, η οποία:

  • αναλύει τις δραστηριότητες και τα προϊόντα της επιχείρησης, τους προμηθευτές της, τους πελάτες της, τον εξοπλισμό της, το προσωπικό της και τους κινδύνους ασφάλειας που όλα αυτά συνεπάγονται και
  • καταλήγει στα κρίσιμα σημεία που πρέπει να ελέγχει η επιχείρηση και στις καλές πρακτικές που πρέπει να εφαρμόζει, ώστε να εξασφαλίζεται η υγεία και η ασφάλεια των πελατών της.

Η μεθοδολογία HACCP αναπτύχθηκε το 1959 στα πλαίσια ενός προγράμματος της NASA, ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) εξέδωσε οδηγίες για την εφαρμογή του μέσω του Codex Alimentarius, το 1993.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέστησε υποχρεωτική από το 1996 την εφαρμογή του HACCP σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση αρχικά με την οδηγία 93/43/ΕΟΚ και αργότερα με τον Κανονισμό 852/2004 που ισχύει έως σήμερα.

μπορώ μόνος μου;

Τα βήματα που πρέπει κάθε επιχείρηση τροφίμων να ακολουθήσει για τη μελέτη HACCP είναι τα ακόλουθα:

1. αξιολόγηση υποδομών (κατάσταση κτιρίου, εξοπλισμός, κλπ.) ως προς την υγιεινή και την ασφάλεια και βελτίωσή τους

2. συγκρότηση ομάδας HACCP που αποτελείται από εμπειρογνώμονες τροφίμων

3. αποτύπωση σε διάγραμμα ροής/ κάτοψη των υφιστάμενων διαδικασιών και χαρακτηριστικών των προϊόντων που χειρίζεται (παράγει, ή αποθηκεύει ή εμπορεύεται ή μεταφέρει) η επιχείρηση

4. εντοπισμός πηγών κινδύνων (μικροβιολογικών, χημικών, φυσικών) και αξιολόγησή τους με βάση δομημένη μεθοδολογία (Hazard Analysis)

5. προσδιορισμός απαραίτητων προληπτικών μέτρων, πχ. τήρηση κανόνων υγιεινής

6. καθορισμός μέτρων ελέγχου σε κρίσιμα στάδια για την αντιμετώπιση των κινδύνων (Critical Control Points, CCPs), πχ. μέτρηση θερμοκρασιών

7. καθορισμός τρόπου παρακολούθησης των κρίσιμων σημείων ελέγχου

8. καθορισμός αποδεκτών ορίων στα κρίσιμα σημεία ελέγχου

9. καθιέρωση διορθωτικών μέτρων όταν ένα CCP είναι εκτός ορίων

10. προσδιορισμός διαδικασιών επαλήθευσης της αποτελεσματικότητας των ελέγχων στα CCPs, συμπεριλαμβανομένου πλάνου δειγματοληψίας και εργαστηριακών αναλύσεων

11. ανάπτυξη εγγράφων που υποστηρίζουν την εκτέλεση των ανωτέρω συμπεριλαμβανομένων διαδικασιών για τη διενέργεια ελέγχων όπως προκύπτουν από τη Μελέτη HACCP

12. ανάπτυξη αρχείων που αποδεικνύουν την εφαρμογή των ορθών πρακτικών υγιεινής (GMPs), συμπεριλαμβανομένων των φακέλων μυοκτονιών και απεντομώσεων, καθαρισμών και απολυμάνσεων, νερού και υγιεινής του προσωπικού

13. ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση του προσωπικού στους Κανόνες Υγιεινής, στις Ορθές Πρακτικές για την Υγιεινή των Τροφίμων και στους ελέγχους στα Κρίσιμα Σημεία Ελέγχου

14. επιθεώρηση εφαρμογής των ανωτέρω στην πράξη και λήψη διορθωτικών μέτρων.

πώς θα αναπτύξω HACCP

Η ανάπτυξη και εφαρμογή της μελέτης HACCP με τη βοήθεια της PRIORITY είναι μία γρήγορη και αποτελεσματική διαδικασία, που επιτυγχάνει το στόχο της συμμόρφωσης με τη νομοθεσία παράλληλα με την ουσία που συνίσταται στην αναβάθμιση της υγιεινής και την εμπέδωση ενός αισθήματος ασφάλειας για τα προϊόντα και τις διαδικασίες της επιχείρησης.

Οι σύμβουλοί μας επιθεωρούν τις υποδομές και τις πρακτικές σας, σας συμβουλεύουν για τυχόν απαιτούμενες αλλαγές, διενεργούν τη μελέτη HACCP, σας παραδίδουν τη μελέτη και τα απαιτούμενα έγγραφα και φακέλους για την εφαρμογή της, εκπαιδεύουν το προσωπικό σας, σας καθοδηγούν στην τήρηση των απαραίτητων αρχείων και στο τέλος επιθεωρούν την εφαρμογή των ανωτέρω στην πράξη, ώστε να επιβεβαιώσουν την αποτελεσματικότητα τους.

Στο τέλος σας παραδίδουμε βεβαίωση ανάπτυξης και εγκατάστασης συστήματος HACCP, την οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τους πελάτες σας. Σε περίπτωση που επιθυμείτε διαπιστευμένο πιστοποιητικό, που να πιστοποιεί την εφαρμογή του συστήματος HACCP, η PRIORITY αναλαμβάνει τις ενέργειες για τη συμμόρφωσή σας με το ISO 22000, αναπτύσσοντας ένα Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων ΣΔΑΤ ή άλλο διεθνές πρότυπο και την πιστοποίησή σας από διαπιστευμένο Φορέα Πιστοποίησης, (βλ. πρόσθετες υπηρεσίες).

Ο χρόνος ολοκλήρωσης εξαρτάται από την κατάσταση των υποδομών, την πολυπλοκότητα και το μέγεθος της επιχείρησης. Ειδικά για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις τροφίμων ο χρόνος αυτός μπορεί να είναι λιγότερο από ένας μήνας, ενώ συχνά δεν απαιτούνται αλλαγές στις υποδομές.

η κατάσταση στην αγορά

Οι μεγάλες επιχειρήσεις τροφίμων διεθνώς ξεκίνησαν να εφαρμόζουν και να πιστοποιούν συστήματα HACCP από το 1993 που εισήχθη στην ευρωπαϊκή νομοθεσία η υποχρεωτική εφαρμογή του HACCP, ενώ οι πρώτες σχετικές πιστοποιήσεις στην Ελλάδα έγιναν από την PRIORITY το 1999.

Σήμερα η μεγάλη πλειοψηφία των επιχειρήσεων τροφίμων διαθέτουν και εφαρμόζουν μελέτη HACCP, καθώς η εφαρμογή του είναι υποχρεωτική από το νόμο για κάθε επιχείρηση που χειρίζεται τρόφιμα: απαιτείται κατά τη διαδικασία αδειοδότησης, ενώ οι αρχές (ΕΦΕΤ, Υγειονομικό, Κτηνιατρική Υπηρεσία) επιθεωρούν την εφαρμογή του με απροειδοποίητους ελέγχους.

Οι επιχειρήσεις τροφίμων που εφαρμόζουν μελέτη HACCP εκτός του ότι λειτουργούν νόμιμα, έχουν κάνει ένα σημαντικό βήμα για την εξασφάλιση της ασφάλειας των προϊόντων τους και μπορούν να εμπνέουν την εμπιστοσύνη στους πελάτες τους. Παράλληλα διαθέτουν ένα ισχυρό εργαλείο για τη συνεχή βελτίωσή τους και μπορούν σχετικά εύκολα να ανέβουν επίπεδο και να αποκτήσουν τις διεθνείς πιστοποιήσεις ασφάλειας τροφίμων.

Υπολογίζεται ότι περίπου 2000 ελληνικές επιχειρήσεις είναι πιστοποιημένες κατά ISO 22000 με Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων ΣΔΑΤ, BRC, IFS, κ.α. καθώς οι σχετικές πιστοποιήσεις ζητούνται από τις αλυσίδες λιανικής, από τους μεγάλους πελάτες, από τους δημόσιους διαγωνισμούς και θεωρούνται αυτονόητες για τις εξαγωγές.

Θέλετε να συζητήσουμε τις δικές σας ανάγκες και τις λύσεις που μπορούμε να παράσχουμε σε εσάς;

Θέλετε να συζητήσουμε τις δικές σας ανάγκες

Eπικοινωνήστε με τη Sales Manager της PRIORITY κ. Νάνσι Παλαιολόγου,

npalaiologou@priority.com.gr
T. 210 2509900 F. 210 2580069

προκειμένου να μάθετε περισσότερα για τις υπηρεσίες μας και να κανονίσουμε μία συνάντηση από κοντά.